KURSER

” THE DISCIPLINE OF FREEDOM”  Internationalt kursus for kunstnere – september 2022

Microsoft Word - DOF pdf.docx(Foto: Thomas Danielsen. Kursister 2019: Manuskriptforfatter Dunja Gry Jensen, illustrator Tea Bendix og instruktør Victoria Baumgartner)

For english: CLICK HERE

 

Seks dages kursus i september (Uge 37) v. Nancy Spanier og Paul Oertel (US/F)

Der undervises i krydsfeltet kunstnerisk/personlig udvikling (og ånd). Et arbejde, der leder ind til et dybere kendskab til den enkeltes kunstneriske kerne og arbejdsmetode(r), hvorfra autenticitet, lyst og personligt udtryk springer. Underviserne arbejder individuelt med deltagerne og former undervisningen i forhold til det, der fremmer udtrykket, og hvad den enkelte deltager kan og vil lige nu.

Deltagerne bevidner hinanden i arbejdet som en slags master-class, der ikke tager udgangspunkt i undervisernes kunstneriske praksis, men derimod i hver enkelt deltagers. Underviserne kan også udvikle forløb, hvor flere kursister tager del og på den måde er med til at fremme hinandens proces. Undervisningen kan også bevidstgøre hvad den kunstneriske ide indeholder – uanset medie/fag –  og få den til at spire i en form.

Workshoppen er for bornholmske, danske og internationale kunstnere, der arbejder professionelt.

Støttet af Bornholms Regionskommune

Dato 12 – 16 september 2022, med ankomst søndag d 11. september. Der undervises fem dage. Tilrejsende deltagere indkvarteres lokalt til en forventet pris på ca. 1.500 – 2.000 kr.

Deltagere : Max 10 deltagere. Teaterfolk, kunstnere, skribenter m.m. For at sikre gensidig forståelse af workshoppens indhold og kvalitet, interviewes nye interesserede deltagere, før de antages på workshoppen.

 

“…At arbejde med mentorer som Paul Oertel og Nancy Spanier er en unik mulighed. Ingen kan som dem skabe rammer for og facilitere en workshop, som er så givende på så højt et niveau…” (deltager, Bornholm 2018)

’Oertel & Spanier søger at afdække universelle principper der ligger til grund for al kreativ aktivitet og tillader opdagelsen af større tilgang, rigere kunstfærdighed og følelsesmæssig og fysisk frihed’ (Citat fra www.performanceinventions.org)

 

 

                                      image-asset-1     image-asset 

OM NANCY SPANIER & PAUL OERTEL

Læringskonceptet ’The Disciplin of Freedom’ er udviklet af interdisciplinær performer Paul Oertel i et tæt samarbejde med koreograf Nancy Spanier. Siden 2005 har de afholdt workshoppen i flere lande. I Danmark først på Odsherred Scenekunstcenter, og siden 2018 på Undreværket i Gudhjem.

Parret har livslang erfaring i at sammensætte hybrider mellem udtryksformer. De har koreograferet, undervist og optrådt og haft en omfattende international turnevirksomhed med bla. ’Nancy Spanier Dance Theatre’ og var blandt de første, der officielt kombinerede teater med dans i 1970’ernes USA.

Begge underviste de (og modtog selv undervisning) på de mest progressive af teaterskolerne i New York og San Francisco. De var faste lærere på University of California, Berkeley, San Francisco, og University of Colorado, i Boulder; 1970 – 90’ernes mest banebrydende universiter i USA indenfor deres virke.

Siden har parret undervist og været konsulenter i fire årtier på universiteter og teaterskoler i adskillige lande. Blandt andet underviste de på De Danske Teaterskoler og koreograferede for Nyt Dansk Danseteater i Danmark i 1980’erne.

Paul Oertel har desuden flere uddannelser indenfor kropsbevidsthed og spiritualitet.

I dag er de bosat på et landsted i Sydfrankrig, og har indrettet et studio, hvor performancekunstnere fra hele verden gæster dem og modtager undervisning og vejledning. LINK: www.performanceinventions.org

 

ARRANGØR:  Thomas Danielsen +45 28 12 03 35 /undrevaerket@gmail.com