Nyhedsbrev 1-2018

Vintermånederne er gået med en masse papirarbejde, ansøgninger og organisering for sommerhalvåret, hvor Undreværket igen vågner efter vinteren.

Men der er også blevet arbejdet på at forlænge forestillingen LYST. Vi havde en fin visning for et inviteret prøvepublikum i februar, tak til jer, der kom! Her blev forestillingen også filmet af Baldur Film v. Rune Schytte, så vi kan begynde at sælge den og få den ud på turne de kommende år.

Undreværket on Vimeo

 

 

 

 

 

Sensommeren: Vi spillede ”Strip Tease” for propfulde sale under ”Bornholms Internationale Dukketeaterfestival 2017”. Og samme dage spillede danske ”Blå Heks” og tyske ”Laku Paka” forestillinger for børn i UNDREVÆRKET. Gudhjem Børnehave kom forbi, og det var en fest.

Microsoft Word - SkoleprogramBDF2017.docx

 

 

 

 

 

 

Forestillingen SPILLERUM under Bornholms Kulturuge blev en lille ’publikums-darling’, også selvom produktionen blev ramt af et afbud fra skuespiller Charlotte E. Munksgaard.spillerumscollage II

 

 ”… herlig blanding af alvor og komik – godt gået Undreværk!! Gid at salen må blive fyldt i dag og i morgen” lød det bl.a. fra publikum.

 

Tak til Nordeafonden, Bornholms Kulturuge og kommunens Musik og Teaterråd, der støttede SPILLERUM og gjorde det muligt at lave vaskeægte lokalproduceret scenekunst til Bornholms Kulturuge.

 

Internationalt kursus i maj: 10 skuespillere fra hele Danmark og to amerikanske instruktører kommer til byen, når vi arrangerer kurset “The Discipline of Freedom”. Det er de seneste år blevet holdt på Odsherred Scenekunstscenter (under de danske teaterskoler).

Koreograf Nancy Spanier og performer Paul Oertel (USA/FR) var de første til at kombinere dans med teater med deres internationalt turnerende ensemble ”Nancy Spanier Dance Theatre” i 1970ernes USA. Spanier og Oertel eksperimenterede massivt, og i dag holder de internationale master classes med fokus på personlig ægthed og kerne i den enkelte kunstners udtryk.

Alle deltagere indkvarteres lokalt, og maden står Provianten blandt andet for.

 

Sommerforestillingen Rågerne kommer

P1010574 web

I maj kommer skuespillerne Lukas Waldvogel fra Schweiz og Merete Byrial fra København (bla.fra teatret BIDT) til Gudhjem for at lave en udendørs forestilling sammen med os – uden manuskript om et Bornholmsk emne.

”Rågerne kommer !” bliver en farce over tilværelsen på Bornholm anno 2018 inspireret af det lokale fugleliv: Om enerne og masserne. Om dem, der kom forbi på træk, dem der var her først. Og dem der slår sig ned for at starte et nyt liv. Om hektisk aktivitet og skove dyb stille ro. Om måger, råger, enlige nattergale og måske en sule, der blev væk fra sin flok og lavede en hulens ballade.

Et samarbejde med Svanekegaarden og Bornholms Teater. Den 21.juni er der gratis premiere for store og små i Holkadalen. Gratis for børn og unge under 15 år i hele perioden. Billetter kan fås på www.billetten.dk og hos Svanekegaarden.

 

Huset, Kirkevej 2: I efteråret 2017 modtog vi støtte fondsstøtte til at isolere gulvet i salen. BygGrønt , som vi havde hyret til opgaven, opdagede, at huset ikke var hulmursisoleret og rådede os til at gøre dette for pengene i stedet. Det gjorde vi. Desværre opdagede Byg Grønt, da de kom for at lavede arbejdet, og vi var bortrejst, at de kun kunne isolere i gavlene, hvilket de gjorde.

Men salen er stadig rigtig kold at arbejde i om vinteren. Prøverne til LYST i vinter foregik f.eks. ved 12-13 grader. Vi må starte lidt forfra. På grund af et travlt sommerhalvår går arbejdet med at søge penge og igangsætte isoleringen først i gang, når efteråret/vinteren igen nærmer sig.

 

Produktion in residence /Teater Patrasket: I maj får vi også besøg af det prisbelønnede børne- og ungdomsteater Patrasket. De har lejet sig ind i UNDREVÆRKET i en uge, hvor de langt væk fra storbyens impulser vil fordybe sig arbejdet med deres næste forestilling ”Pinocchio”(2018)

 

VI GÅR PÅ SOMMERFERIE I JULI/AUGUST

Men husk nu: Bornholms Internationale Gadeteaterfestival 26.-19.juli slår sig igen løs i Gudhjems væltede gader. Og igen i år arrangerer de gratis workshop for børn i Undreværket. Mon det bliver med ”Security Laila”? Se mere og læs program på: www.bigf.dkMicrosoft Word - 2017.Nyhedsbrev III.docx