Nyhedsbrev 2.2016

Premiere i Undreværket

Under Bornholms Kulturuge forvandler Undreværket sig til teaterscene, og vi viser vores allerførste produktion ”STRIP TEASE”. Titlen er en metafor, og ”Strip Tease” handler om synlighed og identitet.I et skøn-æstetisk horror show balancerer de indre sandheder og den ydre fremtoning på paradoksernes knivsæg.

Helene Høm giver i forestillingen nogle af tilværelsens skyggesider lov at udspille sig – på smukkeste og mest foruroligende vis. Musiker Gry Bagøien har skabt en musik til.

Ons 21. sept 19.30 (Premiere), Tor 22.sept.kl.19.30, Fre 23. sept.19.30,Lør 24. 16.00 (17.00 Bag forestillingen), Søn 25. sept. 16.00

Microsoft Word - Nyhedsbrev 2.docx

Medlemstilbud: Lørdag. 24. september kl.17.00 ”Bag forestillingen” . Kom med Helene Høm bag forestillingen og hør mere om, hvordan den blev skabt. Gratis for medlemmer og gæster med kulturbadge. Varighed 30 min (man kan godt nå ”Udenfor Sæsonen” )

 

Scenekunstforening besøgte Undreværket :Under Folkemødet lagde to bestyrelsesmedlemmer fra interesseorganisationen ”Uafhængige Scenekunstnere” vejen om Undreværket.

Organisationen arbejder politisk for at skabe bedre arbejdsvilkår for de frie scenekunstnere i Danmark, altså alle teaterprojekter, grupper og kunstnere, der ikke er en teaterinstitution eller er ansat i et fast ensemble. Daniel Norback og Henrik Vestergaard Friis fik begge smag for både Undreværket som arbejdssted for scenekunstnere og for Folkemødet.

Vi venter flere gæster fra U.S i 2017, på den måde kan Undreværket være med til at sætte den frie scenekunst på dagsordenen ved den årlige politiske festival, samt lokke potentielle lejere (teatergrupper og kunstnere) på en lille ”reklame-tur” til øen. Daniel Norback er desuden konsulent i Thomas’ ansøgning om et testprojekt i forbindelse med soloforestillingen MAN. (Foto: Henrik Vestergaard Friis i aktion)

 

LYST spiller i København 9-19.november : I november pakker vi forestillingen fra Bornholms Kulturuge 2014 ned og kører til det Københavnske teater Får302, hvor ”LYST en iscenesat udstilling” med Helene Høm vises fra 9-19.november.

Både Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg og Københavns Scenekunstudvalg har valgt at støtte gæstespillet, og vi glæder os til at præsentere lidt bornholmsk teater ”made in Gudhjem” for det københavnske teaterpublikum. Måske vil det lokke andre teaterfolk til øen for at arbejde med deres scenekunst.Info: www.faar302.dk

 

 Microsoft Word - Nyhedsbrev 2.docx

DOF Internationalt kursus fra 2017 : DoF – ’Disciplin of Freedom’ er en arbejdsmetode til at styrke den kunstneriske essens, som den amerikanske performer Paul Oertel og koreografen Nancy Spanier har udviklet.

I mange år har de undervist i USA og Europa – og også på teaterskoler og i danse sammenhænge i DK. De sidste 7-8 år har de årligt holdt disse kurser på Odsherred Scenekunstcenter arrangeret i samarbejde med Thomas Danielsen fra Undreværket.

Det er nu lykkedes at flytte det årlige DoF-kursus, så det i fremtiden vil finde sted på Undreværket i Gudhjem – første gang i juni 2017.

Det vil bringe folk, der ønsker at udforske deres kunstneriske udtryk til Gudhjem, og mon ikke fordybelsen og naturen vil give performerne lyst til at komme tilbage til øen med egne opsætninger og forestillinger.

Nancy Spanier og Paul Oerte (USA) Nancy begyndte at danse som 4-årig. Som 11-årig viste hun sin første koreografi på Carnegie Recital Hall. Hun studerede hos bl.a. Martha Graham på School of American Ballet og The Metropolitan Opera Ballet School. Hun har produceret omkring 70 forestillinger med ”Nancy Spanier Dance Theatre” i USA. I dag danner hun par med performer og danser Paul Oertel, de har turneret i det meste af verden rundt samt undervist kunstnere.

 

Microsoft Word - Nyhedsbrev 2.docx

Academy of Mess på Bådteatret : En gruppe – inklusive Thomas – af de tilbagevendende erfarne deltagere i DoF i Danmark, opførte 18-20 august en række improviserede forestillinger på Bådteatret i København under navnet ’Academy of Mess’. Her blev der eksperimenteret med scenisk udtryk for et begejstret publikum. Hvem ved, om ikke også ’Academy of Mess’ på sigt kunne finde på at lægge et arbejdsforløb med afsluttende forestillinger i Gudhjem.

 

Microsoft Word - Nyhedsbrev 2.docx

Sommerworkshop for børn og unge Bornholms Gadeteaterfestival tilbød i juli gratis workshop for børn og unge. Skuespiller Susanne Bonde underviste i improvisation i naturen omkring Gudhjem. Det kom der en fin lille visning ud af, som foregik i Prinsessehaven.

Undreværkets ledelse giver hermed fire ud af fem stjerner for præstationen, og håber, at der er workshop igen næste år, samt at flere lokale børn dukker op. (foto: Tasja Lyng)

 

Yoga flytter : Yogafolket fryser for meget på Undreværkets (uisolerede) gulv om vinteren, så Gudhjem Yoga med Rune Schytte er flyttet til det tidligere ”Bamsehuset” ved Saltuna.Drop in Yoga starter mandag d. 12 september kl 17-19 . Find ”Gudhjem Yoga på Facebook”.

 

Musik over Gudhjem lånte Undreværket: I juli fyldte den unge musikfestival gader og stræder med musik af en hver art – og af høj professionel kvalitet. Det var en fornøjelse, for Undreværket at lægge lokaler til. De omkring 40 unge musikere brugte huset som øvelokale og sted og til gear og instrumenter.

 

Hjemmeside: Før sommerferien hjalp Pelle Nybirk os med at lave en rigtig flot hjemmeside via en ”lav din egen gratis hjemmeside” på nettet. Efter en del benhårdt digitalt arbejde, viste det sig, at det ville koste os 16 dollar om måneden, hvis vi også ligefrem ville offentliggøre den. De penge har vi ikke, og derfor er www.undrevaerket.dk lige nu fortsat en midlertidig version, men vi satser på at have en hjemmeside klar inden årets udgang.

 

Hvem ejer Kirkevej 2? Det, er der mange, der spørger os om: Det er foreningen, der ejer huset. Foreningen hed før Aktivitetshuzed, nu hedder den Undreværket. Den har fået et nyt (teater og kunst-) formål og ny bestyrelse. Foreningen administrerer brugen og har ansvaret for driften af Kirkevej 2.

Hverken Thomas Danielsen, Helene Høm, nogen i Undreværkets bestyrelse eller Undreværkets medlemmer ejer huset.

Hvis Undreværket beslutter at stoppeteateraktiviteterne en dag, skal Kirkevej 2 – eller pengene fra et eventuelt salg – gå til andre lokale kulturelle formål i Gudhjem i overensstemmelse med Gudhjem By og Mindeforening.

Lige nu får vi ingen støtte til drift.

Indtil videre påtager Helene Høm og Thomas Danielsen sig ansvaret for, at skaffe de ca. 30.000 kr. huset koster årligt. Det foregår ved at søge om lokaleudgifter i teaterprojekter og ved egenbetaling.

 

Generalforsamling lørdag d.22. oktober Der indkaldes hermed til generalforsamling lørdag d. 22.10.16 (i efterårsferien) kl.16, hvor man også kan møde Undreværkets bestyrelse.

Endelig dagsorden udsendes senest 7 dage før generalforsamlingen.

Forslag til dagsorden skal være bestyrelsen eller Helene Høm /Thomas Danielsen i hænde senest 2 uger før generalforsamlingens afholdelse på: undrevaerket@gmail.com.

 

 

.