Nyhedsbrev 2- 2017

Nyhedsbrev II.Juni 2017

nyhedsbrev banner

Forår: Unge filmfolk i huset Undreværket tog i foråret kontakt til filmplatformen “My Way Movie”. Projektet består af 5-7 unge bornholmere ml. 14-17 år, der har startet deres eget filmværksted, hvor de organiserer, filmer og redigerer. De deltager med deres anden kortfilm på den landsdækkende festival for unge ”TheNextFilmFestival” i september 2017. Til nu har de mødtes på deres værelser, nu kan de mødes i Undreværket og redigere eller lave castings. Holdet arbejder meget professionelt, og det vil vi gerne støtte op om.

 

knr2013-1    

Juli: Master Class for børn Undreværket danner ramme om tre dages workshop fra børn under Bornholms Gadeteaterfestival den 27.-30. juli i 2017. Festivalen arrangerer en master class med Kirsten Nottelmann Rav fra Teaterbutikken i København (teaterskole for børn og unge). Master Class’en er for 6-8 udvalgte elever fra Bornholms Dramaskole, den ender med en visning under festivalen. Kirsten Nottelman Rav har erfaring bl.a. fra 10 år på Den Ny Dramaskoles børne- og ungdomsscene på Piccoloscenen. Hun er uddannet skuespiller fra Teatret Cantabile 2’s School of Stage Arts.

Microsoft Word - SkoleprogramBDF2017.docx (foto fra Dukketeaterfestivalens program)

September: Bornholms Dukketeaterfestival I Undreværket vil der være dukketeater for børn, når ”Bornholms Internationale Dukketeaterfestival 2017” løber af stabelen. Festivalen finder sted d. 7.-12. september 2017og man kan se dukketeater for børn og voksne fra blandt andet Japan, Belgien, Tyskland, Tjekkoslovakiet og mange andre lande. Alle forestillinger er gratis.

Mere info følger efter sommerferien, når festivalarrangørerne har fået lagt det endelige program, så vi ved præcist, hvem der kommer og spiller forestilling for de små her i Gudhjem.

Info: www.bornholmpuppetfestival.com og www.svanekegaarden.dk

Microsoft Word - SkoleprogramBDF2017.docx

September: Dukketeater for for voksne: Undreværkets egen forestilling ”Strip Tease ”, der er baseret på en blå kjole, der kan afsløre hemmeligheder, kan ses på Svanekegaarden under dukketeaterfestivalen. For de 16-100 årige. Gratis.

 

Sept.: SPILLERUM, Bornholms Kulturuge : Hvordan udspiller et ”frirum” sig, hvis man skulle omdanne det til en scene? Kan man opføre et ”tankerum”? Og kan tre mennesker i et lokale skabe et ”verdensrum” ?

Under kulturugen inviterer vi skuespiller Charlotte E. Munksgaard (der har spillet på ethvert københavnsk teater med respekt for sig selv og bl.a. medvirket i tv-serie ”Sommer”) til Gudhjem.

Spillerum web Foto Alma Danielsen

I løbet af ugen laver vi en improviseret forestilling med udgangspunkt i temaet: RUM. Der knokles i fire dage, spilles i tre dage. På grund af det tidsmæssige benspænd bliver SPILLERUM ikke en dramaturgisk indøvet forestilling, som vi kender det. I stedet inviteres publikum ind i et eksperimentarium, båret af improvisationer over nogle fastlagte scener og nogle spilleregler, hvor Undreværkets lokaler spiller med. Tekst, dans, komik og performance, for de 5-100årige.

Med: Thomas Danielsen, Helene Høm og Charlotte E. Munksgaard. Spiller i Undreværke d. 20, 21 og 22. september. Støttet af Bornholms Kulturuge og BRKs musik og Teaterråd. Program og billetter: www.bornholmskulturuge.dk

 

Hvad laver vi egentlig i Undreværket? Vi skriver utroligt mange ansøgninger! …Og bruger tid på mærkelige ting, som at få Undreværket registreret på Tereba (dansk teater registerdatabase , en djøf konstellation, der tager temmelig med tid) og andre finurligheder, der følger med professionelt teater.

I foråret har vi lavet flyers, videotrailere, fuld video, engelsk info på vores hjemmeside, technical riders og tegninger, så vi kan sende ud til teatre og festivaler i Europa og verden og forhåbentlig komme ud at spille forestillinger. I maj tog vi på en opsøgende rejse (for egen regning) til teatre i Zürich, hvor vi bankede på og mødte teatrenes ledere.

 

November : LYST får ny premiere : Når mørket falder over øen, og vinteren for alvor tager fat, inviterer vil til repremiere på LYST, en iscenesat udstilling. Statens Kunstfond har valgt at støtte fire ugers prøver til at videreudvikle forestillingen, så den går fra en varighed på 30 til 50 minutter. Premiere i november.

 salen

Kirkevej 2: Vi har søgt Sparekassen Bornholms Fond om støtte til at isolere gulvet i salen, så den kan bruges om vinteren. Isoleringen skal laves af Byg Grønt (med træuld). Ansøgningen behandles d. 19.juni.

Samtidig er Gudhjem By og Mindeforening (BRK’s puljemidler) blevet ansøgt om 4.000 kr. til reparation af hoveddøren, fordi vinden piber ind og pudset falder ud, samt 10.000 kr. til at etablere et midlertidigt møderum og spisekrog på 1. sal.

Vi har skiftet nøgleboksen ud, og givet fodmuren en gang sort maling, så den er pæn at se på igen.

 

Er Undreværket privat? Nej, vi er ikke et privat foretagende. Vi er en almennyttig forening, som enhver kan blive medlem af. Men modsat mange af Bornholms andre lokale foreninger har vi et ret specifikt formål: At skabe og vise professionelt scenekunst.

Derfor bruger vi f.eks. ikke huset som forsamlingshus eller til private fester. Vi vurderer altid, om de aktiviteter og mennesker, der har lyst til at udfolde sig her, også har en forbindelse til teater (fx film, dans, sang, fysisk træning, workshops for børn, kurser etc.).

Da vi ikke modtager driftsstøtte, finansieres de årlige udgifter ved, at der tages en mindre lokaleleje. Det gælder også, når Undreværket selv laver forestillinger.

 

Vi vil altid gerne have flere medlemmer Det koster 150 kr. for et medlemskab til 31. 12. 2017 og giver nyhedsbreve, rabat ved forestillinger mm. Send en mail til : undrevaerket@gmail.com.