Nyhedsbrev 3 2017

Aug. 2017

Et væld af forestillinger er på vej i – og fra – Undreværket. September byder nemlig på intet mindre end 4 forskellige forestillinger og 10 opførelser i vores regi.

Der er både dukketeaterfestival og kulturuge på Bornholm, og begge dele er vi selvfølgelig med i. Undreværket er meget glade for at kunne vise to forskellige forestillinger for børn under festivalen:

 

September: Bornholms Dukketeaterfestivalden 7.-12. september 2017:

Peter og ulvenPETER OG ULVEN ( Laku Paka/DE) Søndag d. 10 september kl.11.00

Eventyret om Peter og ulven fortælles med skyggeteater og med det klassiske soundtrack skrevet af Sergej Prokofiev. Laku Paka fra Tyskland fortæller den velkendte historie fra et helt nyt perspektiv – nemlig ulvens!

Aldersgruppe: 5+ Varighed : 50 min.  Sprog: Tysk ( men da det er visuelt teater anbefaler vi forestillingen til alle!)

 

sure mus

 

 

DEN SURE MUS og andre historier . Tirsdag d.12. september kl.10.00 (Den Blå Heks/DK)

En nat flyttede en mus ind i en tom tændstikæske på bordet i det gamle køkken, hos Den Blå Heks. Det var ikke nogen almindelig mus. Det var en sur mus…Sammen med publikum pakker Den blå Heks indkøbskurven ud, hilser på Den Sure Mus og ser hvilke andre historier, der har sneget sig med i kurven denne dag.

Varighed: Varierende. Aldersgruppe: Alle Sprog: Dansk

 

 

Microsoft Word - SkoleprogramBDF2017.docxSTRIP TEASE (Undreværket/DK)    Selv gæster Undreværket Svanekegaarden med vores forestilling ”Strip Tease” der er baseret på en blå kjole, der afslører hemmeligheder om sin hovedperson. Et skøn-æstetisk horror show om identitet, synlighed og selvopfattelse, og en slags dukketeater i kraft af at både scenografi og kostume animeres.

Aldersgruppe: 16+ , Varighed: 50 min., Sprog: Dansk (5 min. tekst)

 

Svanekegaarden torsdag 7. sept.kl.19.30. Svanekegaarden 8.sept kl ,10.00 (udsolgt), Svanekegaarden fredag 8. sept.kl.19.30. Alle forestillinger er gratis

 

cropped-Spillerum-web-Foto-Alma-Danielsen.jpgSPILLERUM, Bornholms Kulturuge

Hvordan udspiller et ”frirum” sig, hvis man skulle omdanne det til en scene? Kan man opføre et ”tankerum”? Og hvad er ægte ”spillerum” for tre erfarne teatermennesker?

Under kulturugen inviterer vi skuespiller Charlotte E. Munksgaard, der har spillet på ethvert københavnsk teater med respekt for sig selv og bl.a. medvirket i tv-serie ”Sommer”, til Gudhjem. I løbet af ugen laver vi en improviseret forestilling sammen, med udgangspunkt i temaet: RUM.

Der knokles i fire dage, spilles i tre dage.På grund af det tidsmæssige benspænd bliver SPILLERUM ikke en dramaturgisk indøvet forestilling, som vi kender det.I stedet inviteres publikum ind i et eksperimentarium, båret af improvisationer over nogle fastlagte scener og nogle spilleregler, hvor Undreværkets lokaler spiller med. Tekst, dans, komik og performance

Ons. 20. september kl. 21.00 (premiere), Tor. 21 september kl.18.00, Tor. 21 september kl. 22.30 (Late night), Fre. 22.september kl.18.00, Fre. 22. september kl.22.30 (Late nigt)

Med: Thomas Danielsen, Helene Høm og Charlotte E. Munksgaard. Støttet af : Bornholms Kulturuge, BRKs musik og Teaterråd, Nordeafonden. Aldersgruppe: 6-100 år Varighed ca. 45 minDørene åbner 30 min før forestilling

 

Microsoft Word - 2017.Nyhedsbrev III.docx

Juli: Gadeteaterfestivalen var et hit

Mellem 8.000 – 10.000 mennesker så teater under festivalen, der løb af stablen i juli. Thomas Danielsen fra Undreværket var blandt de bærende kræfter, da de mere end 11 grupper fik lavet over 40 opførelser på tre dage, og Undreværket dannede ramme om en workshop for Bornholms Dramaskole under ledelse af Kirsten Nottelmann Rav fra Teaterbutikken i København.Kirsten blev i de dage vist bedre kendt i Gudhjem som den benhårde politikvinde ”Secuity Laila”.

(Foto: ”The Primitives”/Belgien)

 

Huset på Kirkevej 2    Sparekassen Bornholms Fond har bevilget 10.000 kr. til at isolere gulvet i salen. Vi ansøgte om 22.000 – svarende til Byg Grønts tilbud – så i efteråret søger vi resten af beløbet via andre fonde. Gudhjem By og Mindeforening (BRK’s puljemidler) har desuden bevilget 4.000 kr. til reparation af hoveddøren.

Undreværket fik desværre afslag på 10.000 kr. til at etablere et midlertidigt møderum og spisekrog på 1. sal. Vi ansøger videre..

 

Medlem af Undreværket?   …koster 150 kr. for resten af 2017. Skriv til os på: undrevaerket@gmail.com